Vinezac

Vinezac

Plaats in Frankrijk

Vinezac is een dorpje in de Franse regio Ardèche. Het landelijke van dit gebied spreekt veel toeristen aan. Toch zal je hier geen grote massa vakantiegangers aantreffen zoals aan de Franse oostkust het geval is.
De plaats Vinezac is een aanrader, het heeft een kleinschalig dorpscentrum met enkele honderden inwoners. De andere helft die onderdeel uitmaakt van dit dorpjes is woonachtig in het buitengebied.
Voor de rustzoekende vakantieganger is het hier uitermate goed toeven. Voor de dagelijkse boodschappen moet je niet in Vinezac zijn. Je kunt dan beter één van de grotere plaatsen in dit deel van de Ardèche aandoen. In de directe omgeving zijn er wel de meest lieflijke restaurants te vinden. 


Toerisme

De Ardèche is een regio welke haar naam dankt aan een rivier welke door dit deel van Frankrijk meandert. Ook in de buurt van Vinezac zijn er meerdere kleine waterstelsels te vinden zoals de Ligne en de Auzon.
Water speelt toch een belangrijke rol in deze regio en wie hier de vakantie in het verleden wel eens heeft doorgebracht zal zeker de Vallon Pont d’Arc hebben aangedaan.
Ook zijn er rondom het dorp Vinezac leuke stadjes te vinden zoals Largentiere en Aubenas.
Neem ook je wandeluitrusting mee als je de vakantie gaat doorbrengen in de Ardèche want deze regio biedt volop mogelijkheden voor een actief verblijf. Je zult de voordelen snel bemerken als je geniet van een heerlijk verblijf in of nabij Vinezac!

Plaatsnaam

Vinezac

Aantal inwoners

circa 1.200