Ardèche

Ardèche

Regio in Frankrijk

Als u liefhebber van de natuur bent, en tijdens uw vakantie graag plekken bezoekt met een geheel eigen flora en fauna dan is de Ardèche de plek voor u om een vakantiehuis te huren.
In deze regio van Frankrijk valt er bovengemiddeld veel water en een straffe wind laat zijn sporen in het Franse landschap na. U zult zich hier ook niet gelijk in Frankrijk wanen. De Ardèche staat ook bekend om zijn prachtige druipsteen grotten. Één van de mooiste grotten welke u als vakantieganger ook kunt bezichtigen is de Aven 'd Orgnac deze ligt in de buurt van het bij veel Francofielen wel bekende Vallon Pont-'d Arc.
U wilt graag een actieve vakantie doorbrengen ? Ook dan is de Ardèche de regio voor u. Vooral op het water kunt u prachtige boottochten maken. U kunt zelf een boot of vlot huren voor een klein tochtje. Maar ook een kanotocht van meerdere dagen behoort tot de mogelijkheden. Moe maar voldaan zult u dan weer terugkeren bij uw vakantiewoning.

Als u een wandelliefhebber bent dan is het prima toeven in de Ardèche.
Een bungalow huren op een vakantiepark van waaruit u direct kunt starten met een prachtige wandeling is dan ook zeker mogelijk. En het klimaat leent zich uitstekend voor deze sportieve bezigheid. Ook voor de beginnende wandelaars zijn er prachtige paden om heerlijk deze prachtige streek in Frankrijk te verkennen. U zult u benen zeker voelen als u terugkeert bij uw huisje.
Als u besluit om een vakantie door te brengen in de Ardèche, dan is het zaak om eerst het aanbod van vakantiehuisjes goed te vergelijken.
U zult zich voelen als een koning in Frankrijk.


Toerisme

Provincie

Ardèche

Oppervlakte

5.530 km2

Aantal inwoners

330.000

Hoofdstad

Privas