Braize

Braize

Plaats in Frankrijk

Braize is een klein dorpje gelegen in het midden van Frankrijk. Het is te vinden in de regio Auvergne. Een gebied welke mondjesmaat meer in trek komt bij toeristen.
De plaats heeft een paar honderd inwoners en is eigenlijk meer een verzameling van enkele “plukjes” huizen dan van een daadwerkelijk dorp gezien het feit dat een echte kern ontbreekt.
Wil je een vakantiewoning bij Braize huren dan kun je simpelweg niet zonder een eigen auto. De winkels en restaurants zijn in de omgeving wel te vinden maar niet op één plek. De Auvergne is een regio die vooral in trek is bij mensen die de dagelijkse drukte willen ontvluchten. Zoek jij dit ook in een vakantie dan is het huren van een accommodatie in Braize het overwegen waard!


Toerisme

Huur je een huisje in Braize dan verblijf je in een heuvelachtig gebied met fraaie landerijen en prachtige bossen. Ook zijn er diverse kleine en grote meren te vinden, heerlijk om omheen te wandelen of simpelweg aan te zonnebaden.
Ook zijn er in de Auvergne prachtige oude landhuizen en kastelen te vinden. Soms in perfecte staat en dikwijls ook enigszins vervallen. Toch blijft de grandeur ervan af spatten!
Braize is een woonkern waar je als toerist direct in de vakantiemodus wordt gezet. Een heerlijk een eerlijk stukje Frankrijk. Dat is de Auvergne en dat gaat in ieder geval ook op voor het gehucht Braize!

Plaatsnaam

Braize

Aantal inwoners

circa 300