Auvergne

Auvergne

Regio in Frankrijk

De provincie Auvergne is redelijk centraal in Frankrijk gelegen en ligt enigszins zuidelijk van het absolute middelpunt van het land. Voor veel Nederlanders zal dit een redelijke onbekend gebied zijn, want veel mensen die de vakantie in Frankrijk doorbrengen zullen kiezen voor een bestemming aan de kust. Toch is de Auvergne een prima regio om te verblijven en een leuk huisje te huren, want er is genoeg te zien en te doen.
Het aanbod van vakantiehuizen in de Auvergne is gestaag groeiende en thema's als duurzaam en ecologisch spelen hier vaak een belangrijke rol in.
Deze Franse regio is bekend om zijn berggebied welke voor een groot deel bestaat uit een ondergrond van gestold lava. Dit massief is een uitdaging voor elke actieve natuurliefhebber, voor wandelaars en fietser die van een uitdagende route houden is dit het gebied om de vakantie door te brengen. De hoofdstad van de Auvergne is Clermont-Ferrand, deze levendige universiteitsstad is het bezoeken waard tijden de vakantie. Maar daarover later nog meer in dit informatiedossier.
De Auvergne is een dunbevolkte provincie en voor de buitenmens is dit dan ook de plek in Frankrijk om naar af te reizen als vakantiebestemming.


Toerisme

De Auvergne trekt zijn eigen publiek en hoewel er van massatoerisme geen sprake is heeft deze Franse regio wel degelijk het nodige te bieden. Ook het klimaat is met name in de zomermaanden prima. Als je verkoeling wilt zoeken kun je dit doen aan een rivier als de Rhône of de L’Allier of één van de talloze meren die in dit gebied te vinden is.
In welk deel van de Auvergne kun je het beste een vakantiewoning huren ? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden of eigenlijk helemaal niet want deze gehele regio is de moeite en uw aandacht meer dan waard. Neem uw wandeluitrusting mee als u hier de vakantie gaat doorbrengen en ook een mountainbike is een aanrader want het centraal-massief is een uitdaging en de talloze routes nodigen uit tot een sportieve inspanning van formaat.
Wijnliefhebbers moeten in de Auvergne het plaatsje Moulins eens aandoen, hier zijn verschillende wijndomeinen te vinden en behalve dat is de omgeving er ook nog eens prachtig.
Ook de Puy de Dome is het bezoeken waard, deze berg kun je per voet beklimmen en het uitzicht zal de inspanning meer dan waard zijn.
De stad Clermont-Ferrand is te vergelijken met een redelijke provinciestad in ons land en als u de vakantie in de Auvergne doorbrengt moet u een dagje uitrekken om deze plaats met zijn karakteristieke centrum en dito oude gebouwen te bezoeken. Kortom de vakantie doorbrengen in dit centraal gelegen gebied in Frankrijk is een meer dan uitstekende optie.

Provincie

Auvergne

Oppervlakte

26.000 km2

Aantal inwoners

circa 1.360.000

Hoofdstad

Clermont-Ferrand