Calvinet

Calvinet

Plaats in Frankrijk

Calvinet is een dorpje met enkele honderden inwoners. Het is gelegen in de Auvergne, een gebied gelegen tussen het midden van zuiden van Frankrijk. Deze plaats maakt deel uit van de gemeente Cantal.
Zoek je leuk vakantiehuis in dit gebied dan is Calvinet een goede keuzen. De rustige omgeving en groene omgeving maakt het dat het dorpje een vriendelijke uitstraling heeft.
De faciliteiten echter laten te wensen over want voor boodschappen, etc. moet je in één van de omliggende plaatsen zijn. Hoewel er wel een kleine supermarkt in het dorp is te vinden waar je voor de belangrijkste dingen terecht kunt.
Met zijn ligging tussen twee bossen is Calvinet wel een prima uitvalplek voor toeristen die genieten willen van het authentieke Franse leven. 


Toerisme

Trek je richting het dorp Calvinet om hier de vakantie door te brengen dan behoor je waarschijnlijk tot de categorie buitenmens! De natuur speelt in dit deel van de Auvergne een belangrijke rol. De plaats is zelf midden in een natuurgebied gelegen, namelijk Parc Naturel Régional des Grands Causses. Dit is voor wandelaars één van de mooiste plekken in de Auvergne om te ontdekken tijdens een lange voettocht.
Mag een beetje cultuur ook niet ontbreken tijdens je vakantie in Calvinet dan is het bezoeken van de historische stad Figeac een goed idee! Breng je met kinderen de vakantie in dit deel van Frankrijk door dan kun je het dierenpark van Junhac.
Dus huur een huisje in Calvinet en ontdek dit landelijk gelegen dorpje en haar directe omgeving.

Plaatsnaam

Calvinet

Aantal inwoners

circa 500