Lascelle

Lascelle

Plaats in Frankrijk

Lascelle is een klein dorpje in de regio Auvergne. Dit gebied gelegen in het midden van Frankrijk en komt gestaag in het gevlij van toeristen die de vakantie eens in een ander deel van het land willen doorbrengen.
Dit dunbevolkte gebied spreekt rustzoekers aan en behoort u tot deze categorie dan kunt u het op zijn minst overwegen om ook eens een vakantiewoning te huren in Lascelle.
De faciliteiten in het dorpje zelf zijn minimaal dus u moet de beschikking hebben over een auto. Wel zo makkelijk als u uw dagelijkse levensmiddelen wilt inkopen of eens een avond gezellig buiten de deur wilt eten en genieten wilt van de traditionele Franse keuken.
Overweegt u de Auvergne als vakantiebestemming dan kan uw uitvalsbasis zomaar Lascelle worden. 


Toerisme

Wat is het karakter van Lascelle en de Aurillac ? De natuur overheerst, de landelijke schoonheid en de glooiende heuvelachtige omgeving maakt het tot een perfect gebied deze te verkennen.
Bij Lascelle is trouwens ook een vakantiepark te vinden. Deze is genaamd le Lac des Graves en het is gelegen aan een prachtig meer. In de zomermaanden is dit water dan ook een populaire plek voor toeristen om zich te laven aan de Franse zon.
Vanuit je vakantiehuisje in Lascelle kun je de diverse dorpjes in de regio bezoeken. Ze zijn bijna allemaal pittoresk te noemen en hebben de bekende Franse charme.
Kiest u voor de regio Auvergne en wilt u graag dit gebied in Frankrijk nader leren kennen dan is Lascelle een prima plek om te verblijven.

Plaatsnaam

Lascelle

Aantal inwoners

circa 290