Lavoine

Lavoine

Plaats in Frankrijk

Lavoine is een plaatsje in de regio Auvergne. Dit gebied heeft een centrale ligging in Frankrijk en is relatief onbekend bij het grote publiek. Dit komt mede door het ontbreken van de grote steden. Het is het landelijke karakter welke overheerst.
Huur je een vakantiewoning in Lavione dan bemerk je dat dit zeker voor dit dorpje en de omliggende streek opgaat.
Het kerkje bepaald in feite het aangezicht van dit Franse plaatsje en eromheen zijn een aantal woningen te vinden in de stijl van deze regio met dikwijls een natuurstenen aangezicht en fraaie leien daken. Over de faciliteiten van Lavoine kunnen we kort zijn, die zijn namelijk niet aanwezig maar daarvoor in de plaats krijg je wel de mogelijkheid om een vakantie door te brengen in een prachtig deel van de Auvergne


Toerisme

De omgeving van Lavoine is het voornaamste pluspunt. Ook het duurzame karakter van de streek geeft het een stukje eigen identiteit. De omgeving kenmerkt zich door fraaie glooiende groene landschappen van weiden en bossen. Ook het massief Saint Vincent is een plek die door veel toeristen wordt bezocht.
In het zomerseizoen kun je rondom Lavoine prachtige wandelingen maken en ook de wielrenner en mountainbiker zal zich hier helemaal thuis voelen. De Auvergne is een echt buitenregio en een beetje natuurliefhebber zal absoluut een klik hebben en dit deel van Frankrijk in zijn hart sluiten.
Ook het genieten van de cultuur en Franse keuken maken het dat een verblijf in Lavoine een goede keus zal blijken te zijn.

Plaatsnaam

Lavoine

Aantal inwoners

circa 170