Murol

Murol

Plaats in Frankrijk

Murol is een dorp met een ligging in Centraal-Frankrijk. Deze plaats is gesitueerd in de regio Auvergne, een gebied wat veel te bieden heeft maar op het vlak van de aantallen toeristen die Frankrijk jaarlijks nog relatief  onontdekt is.
Huur je een leuk huisje in het dorpje Murol dan verblijf je een leuk plaatsje om meer dan achthonderd meter boven de zeespiegel. Het leuke is dat ondanks de kleinschaligheid is Murol wel een goede eetgelegenheid te vinden is. Ook is er een compact toeristenkantoor te vinden in de dorpskern. Iets buiten Murol is een supermarkt te vinden en deze is vanuit de plaats nog prima te voet bereikbaar. 


Toerisme

Breng je de vakantie door in Murol, vergeet dan niet je wandelschoenen mee te nemen. De heuvelachtige omgeving is perfect voor mensen die te voet de directe omgeving willen verkennen. Leuk om aan te doen is het natuurmeer Lac Chambon, deze is te voet in goed twintig minuten bereikbaar.
De Auvergne heeft ook diverse grotten en vele zijn er open gesteld voor het publiek. Vanuit Murol kun ook één van de leuke stadjes in de omgeving aandoen. Of de hoofdstad van de Auvergne, de plaats Clermong-Ferrand.
Murol is een leuk Frans dorpje waar het geweldig goed toeven is en u kan voorzien in een fraai natuurrijke omgeving.

Plaatsnaam

Murol

Aantal inwoners

circa 550