Saint-Floret

Saint-Floret

Plaats in Frankrijk

Saint-Floret, heeft u er wel eens van gehoord? Waarschijnlijk niet, zelfs al zou u een doorgewinterde Francofiel zijn dan is de kans nog gering dat de naam van dit dorpje met slechts een paar honderd inwoners voor een klank van herkenning zou zorgen.
Het is gelegen in de regio Auvergne, dit gebied wordt stilaan populairder bij mensen die Frankrijk willen ontdekken zoals het altijd was. Behoort u ook tot die doelgroep dan is het huren van een huisje in Saint-Floret een uitstekend idee! Verwacht er geen directe faciliteiten want die zijn er gewoonweg niet maar het authentieke sfeertje van dit dorpje maakt dit meer dan goed. Geef zelf invulling aan uw vakantie, boek een leuke recreatiewoning in Saint-Floret en ontdek de Franse Auvergne.


Toerisme

Het landelijke Frankrijk dat is wat u kunt gaan zien en voelen als u de vakantie doorbrengt in Saint-Floret. Het achterland bestaat uit een fraaie landelijke omgeving waar je de tijd van het ontdekken voor moet nemen.
De leuke Franse dorpjes geven dit deel van de Auvergne karakter. Bezoek de hoofdstad van de regio eens. De stad Clermont-Ferrand is een bezoekje zeker waar den vanuit Saint-Floret is het met auto een kleine twintig minuten rijden. Issoire is trouwens ook een verborgen parel en deze plaats laat meer weer eens zien hoeveel Frankrijk te bieden heeft. Dus op naar de Auvergne voor een leuke vakantie in Saint-Floret.

Plaatsnaam

Saint-Floret

Aantal inwoners

circa 260