Gimouille

Gimouille

Plaats in Frankrijk

Het dorp Gimouille is gelegen in de regio Bourgogne te Frankrijk. Als u tijdens uw vakantie op de eerste plaats op zoek bent naar rust dan is deze kleine plaats vermoedelijk precies wat u zoekt. Uiteraard zijn er in diverse vakantiehuizen in Bourgondië te boeken maaar dit Franse dorpje is de moeite waard en staat garant voor een heerlijk verblijf.
Huur eens een vakantiehuis aan de rand van Gimouille en ervaar de weldadige rust en het levensritme van het Franse platteland. Na slecht een paar dagen gaat u vermoedelijk mee in het tempo van dit gebied. En de kans is groot dat het u nog bevalt ook. Wat is er leuker dan gewekt te worden door het getjilp van de vogels en de dag te starten met een heerlijk ontbijt welke bestaat uit lokale ingrediënten. Tijdens de vakantie in Gimouille zult u ervaren dat er nog steeds bestemmingen in Frankrijk zijn te vinden waar u maar mondjesmaat andere toeristen tegenkomt en het eerlijke karakter van de Bourgogne zal ook u kunnen bekoren.


Toerisme

Het midden van Frankrijk is een gebied welke weliswaar door vakantiegangers wordt aangedaan maar de grote massa zult u hier niet treffen. En eigenlijk is dat alleen maar mooi meegenomen, want een plaats als Gimouille is door de jaren heen trouw gebleven aan alles wat Frankrijk zo eigen en uniek maakt. De Bourgogne is een regio die toch als dicht bij zichzelf is gebleven en is dat niet precies wat u als toerist eigenlijk graag wil.
Als u een vakantiewoning huurt in of om Gimouille kunt u van een weldadige rust genieten, maar evengoed is het mogelijk om in de regio één en ander te gaan bekijken. Zo is het Kasteel van Meauce aan te raden. Wat betreft interessante musea moeten we een lans breken voor het archeologisch museum La Port du Croux in Nevers. Verder zijn er in dit deel van de Franse Bourgogne diverse leuke dorpjes te bezoeken. Het komt er op neer dat u zich tijdens de vakantie in Gimouille niet hoeft te vervelen, maar als u voornamelijk de rust zoekt is dit zeker de juiste bestemming in centraal Frankrijk.

Plaatsnaam

Gimouille

Aantal inwoners

circa 500