Bourgogne

Bourgogne

Regio in Frankrijk

De Bourgogne is een centraal gelegen regio in Frankrijk. Voor veel mensen is het beter bekend als het gastronomisch hart van Frankrijk. Voor de wijngebieden in deze streek zijn over de hele wereld vermaard. De uitgestrekte wijnvelden drukken dan ook hun stempel op dit gebied.
Voor natuurliefhebbers is de Morvan het gebied om de vakantie door te brengen, het natuurschoon is indrukwekkend en de rust brengt u tijdens de vakantie in de Bourgogne vanzelf in de relaxmodus.
De toenmemende populariteit maakt het dat het aanbod van vakantiehuizen in Bourgondië zowel in kwantiteit als in kwaliteit toeneemt.
Wie tijdens een vakantie het liefste van alles iets doet is in dit deel van Frankrijk op zijn plek. Natuur, cultuur, lekker eten en een eigen identiteit. Dit gaat op voor de Bourgogne en zijn vier departementen Yonne, Nièvre, Saône-et-Loire en Côte – d’Or. Het leuke is dat elke van deze gebieden ook weer zijn eigen unieke eigenschappen heeft. Al met al kunnen we dan ook gerust stellen dat dit centraal gelegen stukje Frankrijk een gebied is wat je zeker moet ontdekken.
Het is dan ook aan te raden om eens te gaan voor het huren van een vakantiehuis in de Bourgogne en zodoende in uw eigen tempo dit prachtige gebied nader te verkennen.


Toerisme

Op vakantie naar de Bourgogne betekent genieten van een authentiek gebleven regio in Frankrijk. Maar ook het proeven van heerlijke lokale wijnen, de streek is vermaard om zijn hoogwaardige wijnen! Doe een wijnboer aan en doe een proeverij om te kijken welke wijnen het beste bij u passen.
Maar ook natuurliefhebbers zijn op hun plek in de Bourgogne. Door de aanwezigheid van de Morvan hebt u de garantie dat u heerlijke wandelingen kunt maken of huur eens een fiets en ontdek op deze manier de prachtige natuur.
Ook liefhebbers van cultuur en geschiedenis komen aan hun trekken want met steden als Mâcon en Auxerre en niet te vergeten de hoofdstad van de regio Dijon. Struin eens op uw gemak rond in deze steden en geniet van de lokale architectuur en typische gebruiken.
Doe het Chateau de Brancion eens aan of kies voor het al net zo interessante Ferme Forte du Fossé.
Ook zijn er prehistorische ontdekkingen gedaan die inzichtelijk maken hoe de geschiedenis van de Bourgogne in elkaar steek. Alles bij elkaar maakt dit gewoon een unieke streek in Frankrijk en is met geen enkel ander gebied in dit land te vergelijken.
Als u een vakantiewoning huurt in de Bourgogne kunt u zelf ervaren hoe leuk deze streek met een centrale ligging in Frankrijk is.

Provincie

Bourgogne

Oppervlakte

31.600 km2

Aantal inwoners

circa 1.650.000

Hoofdstad

Dijon