Onlay

Onlay

Plaats in Frankrijk

Onlay is een dorp in het departement Nièvre, deze maakt op zijn beurt weer onderdeel uit van de regio Bourgogne. Dit gebied is centraal gelegen in het populaire vakantieland Frankrijk.
Hoewel authentiek gebleven is het aantal vakantiehuizen in Bourgondië welke te huur worden gestaag groeiende. De accommodaties worden veelal door particuliere partijen aangeboden.
Zoek je in dit gebied een vakantiehuis welke rustig gelegen is dan zou je eens kunnen denken aan Onlay als plaats om te verblijven. De Morvan is een prachtig gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Geniet van een fraai stukje van de Bourgogne als je hier verblijft en hoewel Onlay zelf nagenoeg geen faciliteiten te bieden heeft maakt de prachtige flora die hier te vinden is dat meer dan goed.


Toerisme

De Bourgogne is een gebied in het midden van Frankrijk welke maar mondjesmaat toeristen ontvangt. In tegenstelling tot de veel zuidelijker gelegen regio’s is dit gebied een stuk minder in trek. Als je een vakantiewoning huurt in Onlay zal je dit ook spoedig bemerken. Hier geen drommen toeristen die door een populair stadje schuifelen en ook geen filevorming.
Op het gebied van natuurschoon kan de Bourgogne zich moeiteloos meten met andere en populairdere Franse streken. Het is dan ook bij uitstek een gebied waar je actief kunt zijn in de gezonde buitenlucht. Rondom Onlay kun je prima mountainbiken, wandelen en vissen. Ook de wijngaarden die hier als een lappendeken de glooiende heuvels bedekken geven dit gebied een eigen identiteit.
Breng de vakantie ook eens door in Onlay en ontdek vanuit dit pittoreske plaatsje de prachtige omgeving.

Plaatsnaam

Onlay

Aantal inwoners

circa 160