Thury

Thury

Plaats in Frankrijk

Thury is een charmant en landelijk gelegen dorpje gelegen in het midden van Frankrijk. Het is te vinden in de Bourgogne regio. In het departement Yonne.
Het authentieke karakter van Thury maakt het tot een leuke vakantiebestemming. Vooral het midden van het dorp heeft een eigen smoel. Vier wegen komen samen in het centrum en bieden een uitzicht op een standbeeld en oude basiliek. Ook de oude woningen die je in Thury aan weerszijden ziet als je een wandeling door dit dorpje maakt geven aan dat de nodige geschiedenis onderdeel uitmaakt van deze plaats in Bourgogne. 


Toerisme

Thury is door de fraaie ligging een interessante plek om de vakantie door te brengen. Je kunt voor een relaxvakantie gaan in dit deel van Frankrijk. Want toeristen zijn er uiteraard wel maar met mate. Dit geeft je nog het gevoel dat je echt de streek moet ontdekken.
Er zijn prachtige routes te vinden die je wandelen dan wel fietsen nader kunt verkennen.
Ook zijn er in de omgeving van Thury leuke plaatsen te vinden zoals Lain of Sainte-Colombe-sur-Loing. Deze beide plekken moet je echt aandoen tijdens je verblijf in de Bourgogne streek.
We hopen je snel tegen te komen in het landelijk gelegen plaatsje Thury! Bekijk het aanbod van particuliere vakantiehuizen op onze website maar eens!

Plaatsnaam

Thury

Aantal inwoners

circa 450