Le Conquet

Le Conquet

Plaats in Frankrijk

Le Conquet is gelegen in de Franse regio Bretagne en gelegen dicht bij het meest westelijke puntje van Frankrijk. Het dorp krijgt daarom vooral in de zomermaanden vele toeristen te verwerken. Toch is de westkust over het algemeen veel minder toeristisch als de oostkust van Frankrijk.
Le Conquet is een prima plek om een vakantiehuis te huren, van hieruit kunt u dan de verdere streek verkennen. In dit Franse dorp zijn verder enkele winkels te vinden en ook kunt u er een hapje eten.


Toerisme

Bretagne is een leuke vakantieregio en bovendien is deze vanuit Nederland en België ook prima bereikbaar. De kustlijn van dit deel van Frankrijk is prachtig en ook zijn er wel degelijk een aantal stranden te vinden. Voor de natuurliefhebbers is een goede tip iets verder het binnenland van deze streek in te trekken. U kunt hier vooral prachtig fietsen.
Als u een vakantiewoning in Le Conquet huurt is het dan ook verstandig uw fiets mee te nemen. Bretagne verdient het in ieder geval om een nader verkent te worden. Dus wellicht gaat uw volgende vakantie richting dit deel van Frankrijk.
Voor het aanbod van vakantiehuizen in de buurt van Le Conquet kunt u op onze website kijken.

Plaatsnaam

Le Conquet

Aantal inwoners

circa 2.800