Bretagne

Bretagne

Regio in Frankrijk

Bretagne is gelegen in het noordoosten van Frankrijk en bovendien en de kustlijn grenst gedeeltelijk aan de Atlantische Oceaan. Zoals u wellicht wel weet is he weer aan de westzijde van het land niet te vergelijken met dat aan de oostkant. Mensen die de vakantie in Bretagne doorbrengen komen dan ook niet zozeer voor het warme weer. Hoewel het wel degelijk zonnig kan zijn in deze Franse provincie moet u ook rekening dat er een buitje regen kan vallen. Ook in het zomerseizoen kunnen de weergoden verassend voor de dag komen. Maar dit kan evengoed betekenen dat u een aantal dagen aan één van de stranden van Bretagne door kunt brengen. Mede door het klimaat zijn er in Bretagne niet veel grote vakantieparken te vinden. De toeristische sector richt zich meer op duurzaam toerisme en de prachtige natuur is hier ongetwijfeld debet aan geweest om voor deze strategie te kiezen. Als u een buitenmens bent dan is dit deel van Frankrijk een regio die u eens moet bezoeken, er zijn prachtige natuurparken en als fervent wandelaar zult u merken dat het hier prima toeven is. Huur eens één van de duurzame vakantiehuizen in Bretagne en geniet van al het moois dat deze regio u kan voorschotelen.


Toerisme

Bretagne staat bekend om zijn Keltische verleden, de spreekwoordelijke voetafdruk van de Kelten is dan ook nog steeds zichtbaar. In de plaats Lorient wordt er ook nog elk jaar een groot evenement gehouden welke honderdduizenden mensen uit geheel Frankrijk maar ook het buitenland naar zich toe trekt.
Doordat Bretagne in feite een schiereiland is heeft het de beschikking over vele honderden kilometers kustlijn. Hier zijn prachtige zandstranden te vinden waar u in het laagseizoen heerlijk uit kunt waaien en in de zomermaanden en bij zonnig weer heerlijk een dag aan het strand kunt doorbrengen. Dat dit gebied in Frankrijk al een lange geschiedenis heeft doet de aanwezigheid van de zogenaamde menhirs bevroedden. Deze rechtopstaande reusachtige en langwerpige stenen zijn imponerende bakens in het hedendaagse landschap.
Er zijn prachtige steden in Bretagne te vinden, eigenlijk te veel om op te noemen maar we benoemen er toch een paar. Zo is er het authentieke stadje Vannes met zijn historisch centrum en opvallende huizen. Ook de hoofdstad van deze provincie Rennes is het bezoeken zeker waard. U treft hier een gezellig winkelcentrum in een oude setting. Dit door de talrijke oude gebouwen die er te vinden zijn.
Ook Fougères is een plaats in Bretagne die de moeite waard is want behalve een fraai park waar u heerlijk kunt wandelen is er ook een prachtig bewaard kasteel te bezichtigen.
Tot slot moeten we ook zeker het voor de kust gelegen eiland Belle-Île even apart noemen. Dit pareltje moet je gezien hebben als je tijdens de vakantie in het prachtige Bretagne verblijft. De natuurlijke schoonheid met zijn kliffen, prachtige stranden en unieke flora en fauna moeten ontdekt worden.

Provincie

Bretagne

Oppervlakte

27.210 km2

Aantal inwoners

circa 3.220.000

Hoofdstad

Rennes