Luitré

Luitré

Plaats in Frankrijk

Luitré is een dorp gelegen in het noordwestelijk Frankrijk en maakt onderdeel uit van de Bretagne regio. Niet al te veel Nederlanders brengen hier de vakantie door en eigenlijk is dit onbegrijpelijk want dit gebied heeft zoveel te bieden en Luitré kan dan ook een prima plek zijn om een vakantiewoning te betrekken.
Het landelijke leven is hier nog echt zoals vroeger en het authentieke karakter van de diverse dorpjes in het Fougères gebied is verassend. Luitré is een plek om eens helemaal tot rust te komen en wil je dit deel van Frankrijk toch al eens aan doen tijdens een vakantie dan is dit misschien wel de plek om een accommodatie te zoeken.


Toerisme

De Franse Bretagne is een regio met een eerlijk karakter. Hier geen drommen toeristen, maar vakantiehuizen die aanschurken tegen een vorm van ecotoerisme. Als je een vakantiehuisje in Luitré huurt dan kun je dit het beste omschrijven als een natuurvakantie in dit deel van Frankrijk.
De westkust is op een klein uurtje rijden en voor een dagje strand is dit dus prima bereikbaar, de omgeving zelf is vooral uitnodigend voor mensen die lopen dan wel per fiets de omgeving willen verkennen. Maar ook met de auto kun je leuke uitstapjes maken in de Bretagne. Als je tegen de avond weer terugkomt bij je chalet in Luitré is het vooral genieten van het Franse leven wat stil lijkt te staan. Bij voorkeur doe je dit natuurlijk met een goede fles lokale wijn.

Plaatsnaam

Luitré

Aantal inwoners

circa 1.300