Aureilhan

Aureilhan

Plaats in Frankrijk

Aureilhan is een dorp in de Aquitaine door het meer waar deze plaats aan ligt is het een populaire bestemming om de vakantie door te brengen. De westkust van Frankrijk is sowieso aan een opmars bezig. Absoluut terecht als je naar de vele recreatiemogelijkheden kijkt in deze streek.
Als u een vakantiehuis huurt in of nabij Aureilhan dan is het goed te weten dat het dorp een aantal voorzieningen heeft op het vlak van winkelaanbod en horeca. U kunt gewoon in de plaats zelf uw boodschappen doen en als u een avond niet in uw vakantiechalet wilt eten dan kunt u een tafeltje boeken in een lokaal restaurant. 


Toerisme

Als u verblijft in een vakantiepark aan het meer van Aureilhan dan zult u bemerken dat dit natuurwater als een spreekwoordelijke rode draad door uw vakantie aan de Côte Atlantique loopt.
De fraaie stranden in de omgeving zijn natuurlijk ook prachtig en hoewel het aan de westkust van Frankrijk nogal eens wil waaien blijven er op een gemiddelde zomerse dag genoeg zonuren over om te genieten aan de kust. Je ziet hier ook veel surfers die de op hun plank de branding pogen te trotseren.
Als u de vakantie in Aureilhan doorbrengt zult u versteld staan van de diversiteit van deze Franse streek. 

Plaatsnaam

Aureilhan

Aantal inwoners

circa 4.500