Côte Atlantique

Côte Atlantique

Regio in Frankrijk

De Côte Atlantique is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Dit deel van het land is onder toeristen in opkomst door een combinatie van factoren. Het heeft prachtige zandstranden te bieden en ook het binnenland is prachtig. Bovendien is het een stuk betaalbaarder om de vakantie aan de Côte Atlantique door te brengen dan aan de populaire oostkust van Frankrijk. Er is dan ook een leuk aanbod van vakantiehuizen aan de Atlantische Kust te vinden.
Dit gebied is gelegen vanaf de bekende Loire rivier en grenst anderzijds aan het imposante Pyreneeën gebergte. En de natuurlijk baken van de Atlantische Zee is natuurlijk een prachtige scheidingslijn. De stranden aan de Côte Atlantique behoren tot Frankrijks mooiste. Wel moet er vermeldt worden dat het in dit deel van land harder waait dan aan de andere zijde. Je ziet hier dan ook veel meer surfers.
Ook op cultureel gebied is de Côte Atlantique een prima plek om een vakantiehuis te huren want een stad als Bordeaux moet bezocht worden tijdens de vakantie in het uiterste westen van Frankrijk. Ook de Vendée is een gebied wat u bezocht moet hebben tijdens uw verblijf aan de westkust in Zuid-Frankrijk. Voor een vakantie met het hele gezin is gezien haar diversiteit de Côte Atlantique een prima bestemming.


Toerisme

Hoewel er steeds meer vakantiegangers uit binnen- en buitenland ervoor kiezen om de vakantie door te brengen in Franse regio Côte Atlantique is het niet zo dat er hier sprake van massatoerisme is. In dit deel van Frankrijk staat het landschap en moedertje natuur nog centraal.
De stranden en spectaculaire branding maken de stranden van de Côte Atlantique een magneet voor actieve en passieve waterrecreanten. Denk er wel aan dat aan de westkust een sterkere stroming staat en dat u kinderen niet zomaar het water in laat gaan. Als u met de kinderen een dagje strand wilt doen dan is een badplaats als St. Jean de Monts uitermate geschikt. De stranden zijn hier veiliger dan elders in de regio en bovendien is er veel te zien en te doen. Dus ook u zult zich prima vermaken.
Het aanbod van vakantiewoningen aan de Côte Atlantique is breed want zowel aan de kustlijn als in het binnenland van deze streek zijn er leuke accommodaties te vinden.
Als u natuurliefhebber bent en graag gaat wandelen en fietsen dan is het gebied Les Landes toch wel een regio waar u uw hart kunt ophalen. De groene en landelijke omgeving maakt dit tot een uitermate leuk gebied voor de vakantieganger die in conditie wil blijven en niet vies is van een beetje inspanning tijdens de vakantie. Behoort u niet tot deze doelgroep dan is een strandvakantie aan de Côte Atlantique wellicht voor u een reden om dit deel van Frankrijk eens aan te doen.

Provincie

Côte Atlantique

Oppervlakte

-

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-