Carlux

Carlux

Plaats in Frankrijk

Het dorpje Carlux is gelegen in de binnenlanden van Frankrijk. Om wat exacter te zijn valt het onder de regio Dordogne. Bij veel vakantiegangers uit onder andere Nederland is deze streek erg populair. U treft hier nog het echte Frankrijk aan zonder alle kunstmatige opsmuk zoals u deze nog wel eens kunt tegenkomen aan de kust.
Authentiek vakantievieren is hier dan ook het motto en staat dit u wel aan dan is het huren van een vakantiehuis in Carlux een garantie voor een leuke en onderhoudende vakantie.


Toerisme

De Dordogne is een prima plek als u graag erop uittrekt om het echte Frankrijk te ontdekken. In deze regio zijn er diverse leuke dorpjes om aan te doen, bezoek ook eens één van de lokale weekmarkten, u kunt hier van alles tegenkomen en vaak voor weinig geld.
Als u een fietsliefhebber bent dan is Carlux een prima plek om na alvast een vakantiewoning te reserveren. Dagelijks kunt u er dan met uw tweewieler op uit trekken om te genieten van de prachtige Franse landschappen die u in de Dordogne tegenkomt.
Ook kunt u heerlijk wandelen in dit deel van Frankrijk en er zijn meerdere natuurgebieden waar u heerlijk kunt genieten van de lokale natuur.
In de streek rondom Carlux zijn ook een paar leuke vakantieparken te vinden dus een bungalow huren voor het hele gezin behoort ook tot de mogelijkheden in dit deel van de Dordogne.

Plaatsnaam

Carlux

Aantal inwoners

circa 675