Chaleix

Chaleix

Plaats in Frankrijk

Chaleix in een pittoresk dorpje in de Dordogne. De omgeving kenmerkt zich door een lappendeken van weidegronden en akkers waar als het ware diverse kleine plaatsjes op gedrapeerd zijn.
Het huren van een vakantiehuis in Chaleix is absoluut mogelijk en in het buitengebied zijn enkele accommodatie te vinden die door de eigenaren te huur worden aangeboden. Als jij graag de vakantie wilt doorbrengen in de regio Aquitanië en voor een verblijf in de binnenlanden gaat dan is dit Franse dorp wat jij zoekt. Verwacht geen faciliteiten maar wel de authentieke elementen van een vakantie in Frankrijk.


Toerisme

De Dordogne de regio met een heerlijk klimaat en groene omgeving. Maar bovenal een plek waar je prima kunt verblijven met je gezin. Kies je voor een dorp als uitvalsbasis dan is Chaleix een goede keus. Vanuit hier kun je prima de regio verder verkennen en genieten van het authentieke van de dorpjes en de fraaie natuur. Er zijn bosrijke gebieden te vinden waar je kunt wandelen maar ook het Franse platteland is prima te verkennen per voet, fiets en auto.
Rondom Chaleix zijn leuke barretjes en bistro’s te vinden waar ze typische streekproducten verkopen. Kortom een prima plek in de Dordogne om de vakantie eens door te brengen!

Plaatsnaam

Chaleix

Aantal inwoners

circa 400