Urval

Urval

Plaats in Frankrijk

Wel eens gehoord van het dorpje Urval in de Dordogne ? Hoogstwaarschijnlijk niet en u treft ook geen blaam want dit kleine plaatsje in het zuidwesten van Frankrijk heeft geen bekende publiekstrekkers of musea.
Toch is Urval een prima plek om een vakantiehuisje te betrekken, tenminste als u voor de rust en Franse charme richting dit gebied komt. De bosrijke omgeving maakt het voor wandelaars tot een schitterend gebied en de routes waaruit u kunt kiezen zijn legio.
Wat betreft faciliteiten in Urval kunnen we kort zijn. Er is een gezellig restaurant te vinden waar u kunt genieten van de traditionele keuken en dat is het ook. Voor de dagelijkse boodschappen heeft u een auto nodig en moet u één van de omliggende dorpen aandoen. Het is de rust die de boventoon voert in dit deel van de Dordogne en het dorp Urval is exemplarisch.


Toerisme

Wie de vakantie doorbrengt in Urval kiest voor de ruimte en het dunbevolkte karakter van het Franse platteland. Wie hier verblijft zal bemerken dat onder wandelaars dit deel van de Dordogne op waarde wordt geschat. De glooiende landschappen en vele bossen nodigen deze doelgroep dan ook uit en de mogelijkheden zijn legio.
Maar ook als u geen wandelaar bent krijgt u er geen spijt van als u een vakantiewoning in Urval huurt. De omgeving heeft vele leuke plaatsjes te bieden, een goed voorbeeld is de hoofdstad van de Aquitaine Périgeux. Vooral voor winkelliefhebbers zijn er leuke boetiekjes te bezoeken. Ook een absolute aanrader is het dorp St. Cirq-lapopie. Deze behoort tot de mooiste dorpen van Frankrijk en in het zomerseizoen zijn hier dan ook veel toeristen uit binnen- en buitenland te vinden.
Urval in de Dordogne is gewoonweg een prima vakantiebestemming. Dus pak uw koffers en op naar dit deel van Frankrijk.

Plaatsnaam

Urval

Aantal inwoners

circa 130