Montaulieu

Montaulieu

Plaats in Frankrijk

Het echte Frankrijk ontdekken? Boek eens een vakantiehuis in het kleine dorpje Montaulieu. Deze plaats in de Drôme heeft nog geen honderd inwoners en je waant je hier zo enkele decennia terug. De Franse kneuterigheid is hier nog te vinden en de gemoedelijke sfeer zal je een gevoel van thuiskomen geven.
Als je de vakantie doorbrengt in Montaulieu moet je absoluut wel de beschikking hebben over een eigen vervoersmiddel. Een auto is eigenlijk onontbeerlijk als je hier verblijft gezien het feit dat er geen voorzieningen zijn te vinden in dit kleine dorp.


Toerisme

De Franse regio de Drôme wordt de laatste jaren meer aangedaan door toeristen en zij komen voor de landelijke omgeving en de gemoedelijkheid die de bewoners in dit gebied zo kenmerkt. Rust en ontspanning zijn ook twee typeringen die je zal ondergaan als je de vakantie doorbrengt in Montaulieu. Genieten van een heerlijk klimaat en veel zon terwijl je ligt te relaxen in de tuin van je vakantiewoning. Wie wil dat nu niet?
Evengoed kun je leuke uitstapjes maken en de Drôme of de Provence verkennen. Het natuurpark Régional des Barronies is een tip die je alvast moet noteren. Ook de stad Nyons die op een kleine twintig minuten rijden ligt is een aanrader. Het staat bekend om de olijven en de wekelijkse markt is leuk om eens aan te doen.
Rondom Montaulieu zijn ook diverse restaurants te vinden waar u kunt genieten van de lokale Franse keuken. Lekker eten voor weinig geld. Het kan in dit deel van de Drôme!

Plaatsnaam

Montaulieu

Aantal inwoners

circa 80