Drôme

Drôme

Regio in Frankrijk

De Drôme is een regio in Frankrijk welk in het zuidoosten van het land gelegen.  Het behoort tot het achterland van de populaire kustregio’s en mensen die de vakantie hier doorbrengen en een dagje de binnenlanden intrekken zijn wellicht wel eens in dit Franse departement geweest.
Als u een vakantiehuis wilt huren in de Drôme dan staat dit gelijk aan het genieten op het Franse platteland. De landelijke omgeving spreekt veel mensen aan en als u het echte Frankrijk wilt ontdekken dan is dit een prima gebied om naar af te reizen.
De Drôme bestaat uit een drietal arrondissementen; Nyons, Valence en Die. En het leuke van een vakantie in dit deel van het land is dat het een eigen identiteit heeft. De inwoners van deze streek zijn echte Fransen die trots zijn op hun land. Maar tegelijkertijd bent u als toerist erg welkom en het gemoedelijke karakter spreekt veel mensen aan.  Het is een fotogenieke regio, hier zorgen vooral de lavendelvelden wel voor en ook de rivier de Drôme is een populair gebied voor vakantiegangers om aan te verblijven.


Toerisme

Het zuiden van Frankrijk is natuurlijk een bekend gebied voor veel Nederlanders. De binnenlanden van deze regio’s zijn in toenemende mate populair en de streek Drôme is er hier zeker één van.
Het natuurschoon is er prachtig en de glooiende omgeving zorgt ervoor dat er na elke heuvel weer een leuk vergezicht opdoemt. De talrijke dorpjes in de Drôme zijn de moeite van het bezoeken en dit gaat ook op voor de hoofdstad van de regio Valence.
Natuurliefhebbers en mensen die het authentieke Frankrijk nog kunnen waarderen doen er goed aan een vakantiewoning in de Drôme te huren. Ook het Rhônedal is een plek om aan te onderstrepen op uw lijst van wat te zien en te doen. Bezoek tijdens uw vakantie ook eens in het dal gelegen stadje Nougat. Een leuke aanrader om aan te doen tijdens de vakantie in de Drôme. Als u de volgende vakantie toch al wilt doorbrengen in het zuiden van Frankrijk en denkt aan de binnenlanden als uitvalsbasis dan is deze regio het overwegen zeker waard. Wilt u de echte Franse Provence ontdekken dan is het zuiden van de Drôme de plek om een huisje te huren. Maar ook de noordelijke gebieden zijn zeer interessant en verdienen uw aandacht. Kortom een uniek stukje Frankrijk!

Provincie

Drôme

Oppervlakte

6.530 km2

Aantal inwoners

circa 500.000

Hoofdstad

Valence