Nyons

Nyons

Plaats in Frankrijk

Nyons is een stad in het zuidoosten van Frankrijk. Het is gelegen in de Drôme en behoort tot de meest aansprekende plaatsen van dit gebied. De prachtige ligging in een groene setting in combinatie met een prima en zacht klimaat maakt het dat dit een populaire plek is om de vakantie door te brengen. Ook zijn mensen die het hier dusdanig bevalt dat ze uiteindelijk besluiten om in of net buiten Nyons een tweede woning aan te kopen. En gelijk hebben ze, want het is hier prima toeven!
De entree van dit stadje in de Drôme wordt door de aanwezigheid van een oude Romaanse brug voorzien van de nodige grandeur. Verder heeft het doordat het gelegen is tussen de bergen een compacte uitstraling en de rode daken van de huizen doen gezellig aan. Huur eens een particulier vakantiehuis in Nyons en overtuig uzelf van de vele voordeleven van deze bestemming in Frankrijk.


Toerisme

De vakantie doorbrengen in Nyons is niet echt seizoensgebonden, door de unieke ligging van het Franse stadje is het zo dat het microklimaat het maakt dat je ook in het laagseizoen hier prima je vrije tijd kunt doorbrengen. De winters zijn zacht en in de herfst en lente is de temperatuur zodanig dat je als snel het vakantiegevoel zult krijgen.
Met Pasen doen veel mensen Nyons aan, dan staat het jaarlijkse corso op stapel en behalve mensen uit de omgeving trekt dit ook toeristen uit het buitenland.
Ook het gezellige centrum van Nyon is de moeite waard. Je hebt hier leuke terrasjes waar het prima toeven is. De wekelijkse markt is ook een aanrader en je kunt heerlijk fietsen en wandelen door de olijfgaarden die gedrapeerd liggen op de heuvelflanken rondom deze stad in de Franse Drôme.

Plaatsnaam

Nyons

Aantal inwoners

circa 7.250