La Bresse

La Bresse

Plaats in Frankrijk

La Bresse is een dorp gelegen aan de noordkant van Frankrijk. Het maakt onderdeel uit van de regio Lotharingen. Landen als Oostenrijk en Duitsland zijn vanuit dit dorpje per auto relatief snel bereikbaar.
De plaats heeft een aantal winkels en eetgelegenheden te bieden aan de vakantieganger en is bovenal een prima uitvalsbasis voor verdere verkenning van de regio. Daarom is het huren van een vakantiehuis in La Bresse ook zeker geen verkeerde beslissing. Bovendien is het ook per auto uit Nederland via België prima te bereiken.


Toerisme

Wie in de zomermaanden de vakantie doorbrengt in de Lotharingen zal dit waarschijnlijk doen om te genieten van de rust, ruimte en de diverse natuur. Fietsen en wandelen kunt u hier dan ook prima doen. Neem uw wandelschoenen en fiets dan ook mee als u een vakantiewoning huurt in de omgeving van La Bresse.
In de wintermaanden komen er ook buitenlanders in toenemende mate naar deze regio. Dit komt door de aanwezigheid van een skigebied. Het is wel redelijk kleinschalig maar het is dan ook een stuk goedkoper om hier de lange latten onder te binden dan in de bekendere skiregio’s van Europa.
Als u een chalet of appartement huurt in de buurt van La Bresse staat u zo midden op de skipiste. Ook door de bereikbaarheid is dit wellicht het overwegen waard als u weer op het punt staat een wintersportvakantie te boeken.
Het gehele jaar door kunt u in ieder geval een leuke vakantie doorbrengen in La Bresse.

Plaatsnaam

La Bresse

Aantal inwoners

circa 4.700