Prayssac

Prayssac

Plaats in Frankrijk

Prayssac is een dorp in de Midi-Pyreneeën, welke gelegen is aan de rivier Le Lot. De regio om deze plaats heen staat bekend om zijn fantastische mogelijkheden voor buitensporters, daartoe behoren natuurlijk ook toeristen die graag actief zijn in de buitenlucht.
Als je een chalet huurt in Prayssac dan zit je wat betreft natuur, etc. helemaal op je juiste locatie. Tegelijkertijd biedt dit dorp wel de faciliteiten die je nodig hebt tijdens een verblijf in dit deel van Frankrijk.
In Prayssac is de middenstand goed vertegenwoordigt en alles wat je tijdens je vakantie nodig hebt aan levensmiddelen en bijvoorbeeld een avondje uit is hier gewoon te vinden. Ook is er een fraai zwembad te vinden. Materiaal wat je nodig hebt voor wandelen, fietsen, skiën, enzovoort kun je gewoonweg huren of kopen in Prayssac. Kortom een prima plek als je de vakantie wilt doorbrengen in de Franse Midi-Pyreneeën.


Toerisme

Het aanbod van vakantiehuizen in Prayssac is niet al te breed. Maar als je het lukt om hier een huisje te huren dan kun je je opmaken voor een vakantie met tal van activiteiten. Huur een bootje of kano en vaar een stuk van de rivier Le Lot af. Je kunt hier natuurlijk ook prima een hengel uitwerpen.
De omliggende dorpjes bij Prayssac zijn ook de moeite waard en plan dan ook een dagje in om de omgeving is in alle rust te verkennen. De schoonheid van de Midi-Pyreneeën regio is het ontdekken waard en laat teven zien hoe divers Frankrijk wel niet is.
Bezoek natuurlijk het de Pyreneeën zelf, je kunt hier fantastisch wandelen of met een ATB één van de uitdagende fietsroutes doen.
Breng je in de winter de vakantie door in Prayssac dan kun je natuurlijk kiezen uit meerdere skigebieden in de omgeving. Het hele jaar door is het prima toeven in deze diverse plaats in Zuid-Frankrijk.

Plaatsnaam

Prayssac

Aantal inwoners

circa 2.500