Midi-Pyreneeën

Midi-Pyreneeën

Regio in Frankrijk

Prachtig aanbod van vakantiehuisjes in deze  Franse regio

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de  huren in de Pyreneeën. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Frankrijk kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.
Voor het aanbod van vakantiehuizen in de Midi-Pyreneeën kunt u kijken op onze website.


In het grensgebied van Zuid-Frankrijk en het noorden van Spanje liggen de Pyreneeën. Deze regio heeft een levendige geschiedenis maar ook heden ten dage is het bezoeken van dit bergachtige gebied zonder meer een bezoekje (of vakantie) waard. Als u een actief vakantieganger bent en graag een huisje wilt betrekken om te wandelen en fietsen dan is een vakantiehuis huren in de Pyreneeën een perfect plan.
De natuur is schittend en naarmate u hoger de bergen intrekt zult u zich telkens weer aan prachtige vergezichten kunnen vergapen. Vooral als wandelaar waant u zich in een eldorado. Er ligt speciaal voor wandelaars bijna 1700 kilometer wandelpad. Steeds meer mensen boeken dan ook een vakantiewoning in deze regio om een heerlijke wandelvakantie te maken.
Als beginnend wandelaar kunt u hier ook prima uit de voeten, maar als u hoger de bergin in wilt is het toch wel verstandig om hier met de nodige wandelervaring aan te beginnen. Want hou er rekening mee dat naarmate u hoger in de bergen komt, de condities lastiger worden.
Het is tegenwoordig wel mogelijk om een bungalow op een vakantiepark te huren, zodat u na een dagje inspanning ook heerlijk een dag kunt ontspannen op het park.
Ook voor wintersport is deze regio uitermate geschikt. Langlaufen en verschillende afdalingen van goed geprepareerde pistes zijn goed te doen. Een chalet huren in een leuk wintersport dorpje of klein stadje is dan ook wel een aanrader.


Toerisme

Provincie

Midi-Pyreneeën

Oppervlakte

45.350 km2

Aantal inwoners

2.950.000

Hoofdstad

Toulouse