Bourg-Saint-Maurice

Bourg-Saint-Maurice

Plaats in Frankrijk

Bourg-Saint-Maurice is een populaire toeristische stad van bescheiden afmetingen gelegen in de Noord Alpen van Frankrijk. De inwoners zijn voor een groot deel afhankelijk van toeristen en het gehele jaar door zijn er hier dan ook vakantiegangers te vinden.
In deze plaats is er ook meer dan genoeg te doen tijdens de vakantie in Frankrijk, er zijn leuke winkeltjes te vinden en er is meer dan voldoende horeca te vinden.
Maar toch gebruiken de meeste mensen die een vakantiehuis huren in Bourg-Saint-Maurice dit stadje als uitvalsbasis om tijdens de vakantie leuke tripjes te maken in de regio.


Toerisme

Welke periode van het jaar u ook in Bourg-Saint-Maurice aankomt, u zult merken dat er altijd meer toeristen te vinden zijn in deze streek welke onderdeel uitmaakt van de Rhône Alps.
Dit komt natuurlijk voor een groot deel door de prachtige ligging in de Franse Alpen.
Als u een actieve recreant bent kunt u het hele jaar prima in deze vakantieregio terecht.
In de zomermaanden leent deze plek in Frankrijk zich uitstekend voor het maken van een heerlijke wandeling, maar ook sportief fietsen is hier prima mogelijk en de bergachtige omgeving vormen bovendien een uitdaging voor elke actieve toerist.
In de wintermaanden kunt u hier prima op wintersport. Skiën maar ook snowboarden kunnen hier goed worden beoefent.
Als u graag actief bezig bent tijdens uw vakantie in de Noord Alpen dan is Bourg-Saint-Maurice een uitstekende locatie om een vakantiewoning te huren.

Plaatsnaam

Bourg-Saint-Maurice

Aantal inwoners

circa 8.500