Chamonix

Chamonix

Plaats in Frankrijk

Chamonix is een toeristische stad. Het is gelegen in de Noord Alpen en door zijn ligging met name populair bij natuurliefhebbers en niet te vergeten de wintersporter. Het hele jaar door zijn er dan ook vakantiegangers te vinden in dit leuke stadje in Frankrijk.
Mensen die een vakantiehuis huren in Chamonix zal merken dat er een leuke sfeer hangt, dit komt mede door de prachtige en diverse architectuur welke er te vinden is in deze plaats.
Ook zijn er leuke winkeltjes, café,s en restaurants te vinden. Dus hier uw vakantie doorbrengen is geen verkeerde keuze.


Toerisme

Chamonix is gelegen in de buurt van de Mont Blanc en deze imposante berg is erg populair onder vakantiegangers van ver buiten Frankrijk. Ook in de zomermaanden kunt u hier een leuke vakantie hebben, vooral als u sportief bent aangelegd en het leuk vindt om de wandelschoenen aan te trekken. Er zijn prachtige wandelroutes in deze omgeving te vinden.
Maar vooral in de wintermaanden is Chamonix een populaire plaats om een vakantiewoning te huren. Vanuit dit stadje is kunt u prima de diverse skipistes bereiken. Dit skigebied is vooral gericht op gezinnen en beginnende wintersporters. Het is dan om samen met de familie één van de vakantiehuizen in Chamonix te reserveren.

Plaatsnaam

Chamonix

Aantal inwoners

circa 10.500