Châtel

Châtel

Plaats in Frankrijk

Châtel is een dorp welke bij wintersporters die de vakantie in Frankrijk doorbrengen waarschijnlijk wel een bekende klank zal hebben. Deze gezellig plaats ligt in de Noord Alpen en jaarlijks komen duizenden vakantiegangers hier op aan om een leuke wintersportvakantie door te brengen. Châtel is dicht bij de grens van Zwitserland gelegen en dus ook per auto prima bereikbaar. Maar ook is er een goede treinverbinding welke door toeristen veelvuldig wordt gebruikt. Het plaatsje is gelegen in de regio Rhône Alps.


Toerisme

Voor skifanaten is het skigebied Les Portes du Soleil een echt eldorado. Vele honderden kilometers ligt hier voor de skiër en snowboarder klaar. Voor zowel de beginnende als gevorderde wintersporter is hier voldoende te belven.
Als u graag op de lange latten staat tijdens het winterseizoen, dan is het raadzaam om bijtijdes een chalet of vakantiewoning te huren in Châtel.
Maar ook in de zomermaanden kunt u in dit deel van Frankrijk prima een leuke vakantie doorbrengen. Vooral als u van wandelen en/of fietsen houdt zit u prima als u een huisje huurt in of nabij Châtel.

Plaatsnaam

Châtel

Aantal inwoners

circa 1.400