Le Grand-Bornand

Le Grand-Bornand

Plaats in Frankrijk

Le Grand-Bornand is een dorp in het Alpengebied van Frankrijk. Ondanks dat dit een klein plaatsje is heeft het wel de nodige bekendheid. Vooral bij wielersportliefhebbers zal deze plaats een bekende klank hebben, want de Tour de France deed meermalen dit toeristische Franse dorpje aan.
Ook de omliggende regio Annecy is bij vakantiegangers erg populair, veel Nederlanders gaan hier jaarlijks op vakantie om te genieten van het prachtige landschap.
Mede daarom is het een perfect plan om een vakantiehuis te huren in Le Grand-Bornand van hieruit kunt u dit deel van Frankrijk nader verkennen.


Toerisme

Als u een vakantie door wilt brengen in de Noord Alpen en uiteindelijk de keus maakt om te gaan voor één van de vakantiehuizen welke in de omgeving van Le Grand-Bornand te vinden zijn dan is het goed te weten dat u niet te lang moet wachten met het reserveren van een vakantiewoning want deze regio is zeer populair onder de buitenlandse toeristen. Dit komt met name doordat u het hele jaar door hier voldoende activiteiten kunt ondernemen om uw vakantie in Frankrijk te lagen slagen.
In de zomermaanden is het mogelijk om hier te gaan voor een heerlijke wandeling, de omgeving en de natuur leent zich hier uistekend voor. Maar ook het maken van een fietstocht is mogelijk
In de wintermaanden is het sneeuwpret wat hier de klok slaat, de skipistes zijn makkelijk te bereiken en mede daarom is Le Grand-Bornand een prima uitvalsbasis voor het huren van een chalet of appartement. De Alpen zijn een prachtig toeristisch gebied en een vakantie doorbrengen in dit deel van Frankrijk is dus ook absoluut aan te raden.

Plaatsnaam

Le Grand-Bornand

Aantal inwoners

circa 2.400