Montvalezan

Montvalezan

Plaats in Frankrijk

Montvalezan is een dorp in de Noordelijke Alpen van Frankrijk. Het maakt onderdeel uit van de Rhône-Alps en het departement Savoie. Deze plaats in een prima uitvalsbasis voor een wintersportvakantie, maar in de zomermaanden heeft dit gebied de actieve recreant veel te bieden.
Als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in Montvalezan dan bevindt je accommodatie zich in een bergachtig gebied. Ben je wandelaar, fietser of doe je graag aan andere vormen van in de buitenlucht bezig zijn dan ben je hier helemaal op je plek. 
Dus ben je een Francofiel en een echt buitenmens dan kan deze combinatie je de weg wijzen naar bestemming Montvalezan.


Toerisme

In de bergen rondom Montvalezan liggen de uitdagingen op u te wachten. De diverse skigebieden zijn goed bereikbaar en de voorzieningen voor de wintersporter zijn van hoog niveau. Wil je op de lange latten staan dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Sainte-Foy Tarentaise. Maar ook de skipiste van Hautteville is een aanrader. Of kies voor Espace San Bernardo. Dit wintersportgebied is gelegen tussen Frankrijk en Italië in.
Maar ook in het zomerseizoen is het mogelijk om een chalet in of om Montvalezan te boeken en de natuur in te trekken. Je hebt schitterende bergpassen waar je kunt wandelen. Ook voor mountainbikers zijn er goede routes te fietsen. Maar je kunt in de omgeving ook perfect raften en andere vormen van waterrecreatie beoefenen. Huur één van de vakantiewoningen in Montvalezan en overtuig uzelf van de mogelijkheden die de Noord Alpen in Frankrijk u te bieden hebben.

Plaatsnaam

Montvalezan

Aantal inwoners

circa 700