Vaujany

Vaujany

Plaats in Frankrijk

Vaujany in een klein dorpje in het noordelijke deel van de Franse Alpen.  Het behoort tot de regio Rhône-Alpes. Deze regio kenmerkt zich door een keur van buitenactiviteiten die er gedaan kunnen worden. Het schilderachtige Alpengebergte maakt het dat het hier prima toeven is.
Vanuit uw chalet in Vaujany kunt u zo met de skilift de bergen in. Deze lift is gewoon in het dorp zelf te vinden, u kunt dus desgewenst per voet richting de kabellift trekken. Deze pittoreske plaats in Frankrijk doet knus aan en kan zowel in het winter- als zomerseizoen een prima plek zijn om te verblijven, tenminste als u voor de Noord Alpen kiest als vakantiebestemming.
In Vaujany zijn er enkele particuliere vakantiewoningen te vinden die u toerist kunt boeken. 


Toerisme

Kies voor Vaujany als vakantiebestemming! De bergachtige Alpen regio in Frankrijk oefent op veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Geen wonder want de omgeving rond het bergdorpje Vaujany is ronduit schitterend.
In de wintermaanden kunt u met de lift aan de rand van deze plaats de bergen in en kiezen uit meerdere skipistes. In het toeristische hoogseizoen kunnen vakantiegangers hier perfect wandelen of met een mountainbike al crossend de helling afdalen.
Dichtbij Vaujany ligt ook het Lac du Verney. Dit natuurmeer in de Noord Alpen biedt natuurlijk ook weer talloze recreatiemogelijkheden. Verder zijn er leuke plaatsjes in dit deel van de Rhône-Alpes te bezoeken.
Een vakantie doorbrengen in Vaujany staat gelijk aan een plezierig verblijf in het midden van Frankrijk.

Plaatsnaam

Vaujany

Aantal inwoners

circa 325