Vénosc

Vénosc

Plaats in Frankrijk

Vénosc is gelegen  in de Franse Alpen en door deze ligging zeer populair onder vakantiegangers. Zowel in de zomer- als wintermaanden komen veel toeristen naar deze streek voor het doorbrengen van hun vakantie.
Het ligt trouwens in de regio Rhône-Alpes om exact te zijn. Hoewel in het dorpje zelf niet veel te beleven is kan het wel dienen als een prima uitvalsbasis. Vooral daarom is het huren van een vakantiehuis in of nabij Vénosc het overwegen meer dan waard.


Toerisme

De Noord Alpen van Frankrijk is een prima locatie als u actief bezig wilt zijn tijdens uw verblijf in dit deel van het land. Bovendien kunt u zelfs nog een dagje Italië doen tijdens uw vakantie want per auto is dit land prima bereikbaar vanuit de Rhône-Alpes.
Als u een vakantiewoning huurt in het dorp Vénosc heeft u de garantie dat u direct de natuur in kunt trekken. In de zomermaanden brengen dan ook veel vakantiegangers hun verblijf hier sportief door. Wandelen en fietsen zijn twee bezigheden die u hier uitstekend kunt beoefenen.
In de wintermaanden zijn de Franse Alpen erg populair onder wintersporters die hier de lange latten onderbinden. Er zijn talloze skipistes voor zowel beginnende alsmede gevorderde skiërs. Een chalet of appartement huren in of dicht bij Vénosc is dan ook een garantie voor een boeiende vakantie.

Plaatsnaam

Vénosc

Aantal inwoners

circa 850