Pirou

Pirou

Plaats in Frankrijk

Pirou is een dorp gelegen in het westen van Frankrijk. Het maakt onderdeel uit van de bekende Franse regio Normandië. Dit deel van het land is populair onder vakantiegangers en jaarlijks komen er dan ook veel toeristen richting dit deel van Frankrijk.
Als u ook een vakantie in Normandië wilt doorbrengen dan is het huren van een vakantiehuis in Pirou een goede eerste stap.
Toeristische trekpleister van dit dorp is toch wel het kasteel van Pirou. Maar ook zijn er enkele andere fraaie gebouwen te bezichtigen waaronder een oude kerk.
Het aanbod van vakantiewoningen vindt u vooral in Pirou-Plage.


Toerisme

Normandië is een prachtige regio om eens een vakantie door te brengen. En als u het overweegt dit jaar Frankrijk aan te doen dan is het dorpje Pirou een uitstekende keus. Ook in de nabije omgeving zijn er trouwens enkele prima vakantieparken te vinden.
De grillige kustlijn van Normandië leent zich prima voor het maken van een lange wandeling. En ook landinwaarts kunt je prima wandelen en fietsen.
Ook leuk en educatief is het om een enkele van de omliggende dorpjes te bezoeken en zich meer in de geschiedenis te verdiepen van de Normandië streek.
Dit deel van Frankrijk heeft de vakantieganger erg veel te bieden.

Plaatsnaam

Pirou

Aantal inwoners

circa 1.800