Normandië

Normandië

Regio in Frankrijk

Huur eens een vakantiehuisje in Normandië

Zelf graag uw eigen bungalow in het Franse Normandië huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Frankrijk kunt u online boeken.
Voor het aanbod van vakantiehuizen in Normandië kunt u op onze website kijken.

Als u natuur boven zon stelt tijdens uw vakantie, dan is Normandië wellicht de juiste regio voor u om een vakantiewoning te huren. U kunt ook in het hoogseizoen regen krijgen, wind staat er bijn altijd en verwacht dus ook geen tropische temperaturen in dit deel van Frankrijk.
Normandië heeft vooral de natuurliefhebber veel te bieden. U kunt hier prachtige wandelingen maken door het groene landschap en ook de grillige kustlijn is het bezoeken meer dan waard. Vooral de krijtrotsen bij Côte d' Albâtre moet u gaan bezichtigen.
Normandië is ook erg authentiek gebleven, u zult dit merken als u de regio intrekt tijdens uw vakantie. Prachtige oude vakwerkhuizen zult u tegenkomen in de verschillende dorpjes en kleine stadjes. Ook het platteland is schitterend met zijn kleine akkers omzoomd door heggen, dit geeft het zijn geheel eigen sfeer. Een vakantiehuisje huren in Normandië is dan ook iets wat het overwegen meer dan waard is.
Deze prachtige authentieke Franse streek mag zich steeds meer in de belangstelling heugen van van toeristen uit het buitenland.
Ook schaffen er steeds meer mensen een vakantiehuis aan in Normandië. Veel Engelsenhebben hier al een tweede woning, maar ook steeds meer Nederlanders en Belgen betreden de Franse vastgoedmarkt.
De prijs/kwaliteit van de vakantiehuisjes die te koop staan is dan ook in een goede balans.
Breng eens enkele weken door op een vakantiepark in Normandië en maak van hieruit uitstapjes in de regio, hieronder enkele tips.

Plaatsen om te bezoeken

Caen
Stad met veel geschiedenis, is vooral bekend om zijn twee grote Abdijen. Maar ook erg populair en zeker een bezoekje waard is het kasteel Eglise St-Pierre. Het is een aanrader om te voet deze plaats te verkennen. U kunt dan ook een aantal prachtige goed bewaarde vakwerkhuizen bewonderen. Ook heeft het een leuk en gezellig winkelcentrum waar u lekker kunt rondstruinen.

Mont-St-Michel
Dit is een toeristische atractie van absoluut formaat. Iedereen die zijn vakantie doorbrengt in Normandië moet simpelweg een bezoek brengen aan dit schitterende eiland. Deze plaats heeft een rijke geschiedenis. Het eiland is omringt door een stadsmuur en hoog hierboven uit torent de abdij van Mont-St-Michel. Het hele jaar door worden er rondleidingen door de abdij gegeven. Aan de voet van de abdij ligt het dorp, hier kunt u heerlijk wandelen door de smalle steegjes. U waant zich gegarandeerd in een openluchtmuseum.


Toerisme

Provincie

Normandië

Oppervlakte

30.630 km2

Aantal inwoners

3.300.000

Hoofdstad

Caen