Normandië

Normandië

Regio in Frankrijk

Als u natuur boven zon stelt tijdens uw vakantie, dan is Normandië wellicht de juiste regio voor u om een vakantiewoning te huren. U kunt ook in het hoogseizoen regen krijgen, wind staat er bijn altijd en verwacht dus ook geen tropische temperaturen in dit deel van Frankrijk.
Normandië heeft vooral de natuurliefhebber veel te bieden. U kunt hier prachtige wandelingen maken door het groene landschap en ook de grillige kustlijn is het bezoeken meer dan waard. Vooral de krijtrotsen bij Côte d' Albâtre moet u gaan bezichtigen.

Deze prachtige authentieke Franse streek mag zich steeds meer in de belangstelling heugen van van toeristen uit het buitenland.
Ook schaffen er steeds meer mensen een vakantiehuis aan in Normandië. Veel Engelsenhebben hier al een tweede woning, maar ook steeds meer Nederlanders en Belgen betreden de Franse vastgoedmarkt.
De prijs/kwaliteit van de vakantiehuisjes die te koop staan is dan ook in een goede balans.
Breng eens enkele weken door op een vakantiepark in Normandië en maak van hieruit uitstapjes in de regio, hieronder enkele tips.


Toerisme

Caen
Stad met veel geschiedenis, is vooral bekend om zijn twee grote Abdijen. Maar ook erg populair en zeker een bezoekje waard is het kasteel Eglise St-Pierre. Het is een aanrader om te voet deze plaats te verkennen. U kunt dan ook een aantal prachtige goed bewaarde vakwerkhuizen bewonderen. Ook heeft het een leuk en gezellig winkelcentrum waar u lekker kunt rondstruinen.

Mont-St-Michel
Dit is een toeristische atractie van absoluut formaat. Iedereen die zijn vakantie doorbrengt in Normandië moet simpelweg een bezoek brengen aan dit schitterende eiland. Deze plaats heeft een rijke geschiedenis. Het eiland is omringt door een stadsmuur en hoog hierboven uit torent de abdij van Mont-St-Michel. Het hele jaar door worden er rondleidingen door de abdij gegeven. Aan de voet van de abdij ligt het dorp, hier kunt u heerlijk wandelen door de smalle steegjes. U waant zich gegarandeerd in een openluchtmuseum.

Provincie

Normandië

Oppervlakte

30.630 km2

Aantal inwoners

3.300.000

Hoofdstad

Caen