Vars

Vars

Plaats in Frankrijk

Het dorp Vars is gelegen in de zuidelijke Alpen van Frankrijk, een regio welke vooral bekend staat om zijn fraaie skigebieden en prachtige natuurparken. Het hele jaar door zijn er in dit gebied van ook toeristen te vinden die hier de vakantie doorbrengen.
Als je een vakantiehuis huurt in Vars dan zit je op de juiste plek voor het verkennen van het gebied in Hautes-Alpes.
Het kleine dorpje heeft vooral rust te bieden en voor echt vertier kun je beter afreizen naar de grotere plaatsen die in dit deel van de zuid Alpen te vinden zijn.
Wil je vooral van rust en ruimte genieten en zelf invulling geven aan je vakantie dan is Vars een prima plek om als uitvalsbasis te gebruiken.


Toerisme

Frankrijk is natuurlijk een land met vele provincies en departementen die populair zijn bij ons Nederlanders. Maar voor skiliefhebbers zijn de Franse Alpen toch wel het summum en als je een vakantiewoning hebt geboekt in Vars heb je een prima accommodatie tijdens je wintersportvakantie in de zuid Alpen.
Maar ook in de zomermaanden zijn de Hautes-Alpes een prima plek voor de actieve vakantieganger. Je kunt hier namelijk heerlijk wandelen en de prachtige fietsroutes nodigen ook zeker uit.
Dus lekker bezig tijdens je vakantie in de Alpen, huur een chalet of appartement in Vars en het genieten kan beginnen.

Plaatsnaam

Vars

Aantal inwoners

circa 650