Elounda

Elounda

Plaats in Griekenland

Elounda is een onder toeristen geliefd dorp op het Griekse eiland Kreta. In de zomervakantie tref je dan ook veel toeristen aan uit diverse Europese landen.
De charme van dit vissersdorp is de lieflijke ligging aan het water en het pittoreske karakter welke het heeft weten te behouden.

Als je de vakantie wilt doorbrengen aan de noordzijde van het eiland dan is het ook mogelijk om een huisje te huren in Elounda. Doordat het gericht is op vakantiegangers kun je in het dorp zelf je boodschappen doen en ook zijn er bijvoorbeeld prima visrestaurants en cocktailbarretjes te vinden. Veel toeristen die in Elounda de vakantie doorbrengen kiezen ervoor om tegen de avond een drankje te doen en een hapje uit eten te gaan en genieten van het unieke gevoel wat Kreta bij elk verblijf weer naar boven weet te halen.


Toerisme

De Griekse Eilanden zijn natuurlijk uitermate populair en wie heeft er niet eens een vakantie doorgebracht. Kreta is het bekendste eiland en jaarlijks brengen veel landgenoten hier de zomervakantie door. Wil je op een rustige plek verblijven dan is het authentieke Elounda wellicht iets voor jou. Het is een dorp welke je te voet kunt doorkruisen en een strand is in de buurt gelegen. Heb je de beschikking over een huurauto dan kun je van hieruit leuke uitstapjes over Kreta maken.
Het aanbod van vakantiewoningen in Elounda is beperkt en het is dan ook zaak om tijdig een passende accommodatie te boeken. Je kunt als dagtrip trouwens ook het schiereiland Spinalonga bezoeken. Absoluut een aanrader!
Genieten onder de Griekse zon met spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee wie wil dat nu niet? Boek een particulier vakantiehuis in Elounde en geniet van al wat het eiland Kreta u te bieden heeft.

Plaatsnaam

Elounda

Aantal inwoners

circa 2.200