Rethimnon

Rethimnon

Plaats in Griekenland

Rethimnon is een stad op het Griekse eiland Kreta. Als je hier in het verleden wel eens een vakantie hebt doorgebracht en gekozen hebt voor een fly-drive dan is de kans groot dat je deze plaats wel hebt aangedaan.
Het is trouwens ook populair om aan de rand van Rethimnon een vakantiehuis te huren. Het oude centrum doet lieflijk aan en is zeer sfeervol. De smalle steegjes, het leuke haventje, de gezellige terrassen en het fijne klimaat zorgen voor de ideale combinatie.
Overdag brengen veel toeristen een bezoek aan het strand van de stad en in de avonduren wordt het centrum aangedaan voor genieten van de Griekse keuken en een heerlijk drankje na de tijd.
Rethimnon is zonder meer één van de mooiste plaatsen van het eiland Kreta. De diversiteit maakt het tot een uniek stukje Griekenland!


Toerisme

Stel je huurt een heerlijke vakantievilla nabij Rethimnon, dit betekent natuurlijk genieten van de zon. Maar waarschijnlijk wil je ook nog wel iets meer ondernemen dan alleen relaxen aan de zee of de rand van het zwembad. Rondom Rethimnon is er gelukkig genoeg te doen. Ben je van het wandelen dan is de Prasses Kloof de plek waar je moet zijn. Hier kun je genieten van de flora en fauna die Kreta rijk is.
Het klooster van Arkadi is ook zo’n plek die je moet bekijken. Ontdek de geschiedenis en geniet van de bouwkunst. De Griekse beschaving is erg oud en in en om Rethimnon zijn er oude overblijfselen te vinden hiervan.
Het is aan jou om de veelzijdigheid van het eiland Kreta te ontdekken en dat kan perfect vanaf je vakantiehuisje bij Rethimnon.

Plaatsnaam

Rethimnon

Aantal inwoners

circa 31.500