Sussex

Sussex

Regio in Groot-Brittannië

Sussex in een gebied wat in het zuiden van Groot-Brittannië is te vinden. Door de ligging is dit een interessante regio om de vakantie door te brengen. Je kunt via de bootverbinding Hoek van Holland – Harwich richting Engeland afreizen en bovendien je auto meenemen op de boot.
Als je een cottage hebt geboekt in Sussex kun je van daaruit met de eigen auto leuke ritjes maken en het landelijke karakter van deze streek ontdekken. Maar ook de krijtrotsen direct aan de kustlijn zijn prachtig in samenhang met de onstuimige zee zorgt dit voor een spectaculair samenspel. Wie de vakantie wilt doorbrengen in Sussex kan op deze website alvast het aanbod van authentieke vakantiehuizen bekijken.


Toerisme

Het gehele jaar door is Engeland een prima land om de vakantie door te brengen. Dit gaat ook zeker op voor de in het zuiden van het land gelegen regio Sussex. De prachtige natuur, leuken steden en karaktervolle en landelijk gelegen dorpjes maken het tot een prima vakantiebestemming. Wist je bijvoorbeeld dat er langs de kust prachtige zandstranden te vinden zijn en in de zomermaanden is een dagje strand dan zeker ook geen utopie.
Als je een vakantiehuis huurt in Sussex kun je met de auto prima het omliggende gebied verkennen. Het heuvelachtige landschap met na elke bocht weer een nieuwe verassing. Natuurschoon en gezellige plaatsjes wisselen elkaar af. Doe ook eens een dagje stad tijdens de vakantie in Sussex, Brighton is een aanrader, maar ook Hastings is een bezoekje zeker waard.
Als je uit eten gaat kies dan eens voor een echte authentieke Engelse pub. Hier kun je vaak voor weinig geld lekker eten en maak je bovendien kennis met de lokale bevolking.
Ook in het herfst- en winterseizoen is Sussex een regio waar je prima tot rust kunt komen en eens heerlijk kunt uitwaaien aan de kustlijn van Zuid-Engeland.

Provincie

Sussex

Oppervlakte

3.700 km2

Aantal inwoners

circa 1.250.000

Hoofdstad

-