Tortoreto

Tortoreto

Plaats in Italië

Tortoreto is een kustplaats aan de oostzijde van Italië. Deze plaats is gelegen in de regio Abruzzen een gebied welke in het midden van het land gelegen is.
Om de vakantie in deze streek door te brengen is Tortoreto een prima plek. Met haar fraaie zandstranden en directe ligging aan de Adriatische Zee is het dan ook een populaire hotspot.
Het toerisme speelt een belangrijke rol in Tortoreto en als vakantieganger zijn hier alle geijkte faciliteiten dan ook aanwezig. Vooral aan het strand is er een willekeur aan restaurantjes en drinkgelegenheden te vinden. Ook is het uiteraard mogelijk om een strandbedje te huren en zodoende verzekert te zijn van een goede ligplaats direct aan zee.
Zoek je in de Abruzzen een leuke strandplaats om te verblijven dan is Tortoreto misschien wel precies wat je zoekt.


Toerisme

De oostelijke kustlijn van Italië is in opkomst bij strandaanbidders. Zoek je een leuke badplaats dan is Tortoreto een plek die we hier onder de aandacht willen brengen.
Het is een langgerekte plaats die parallel aan het strand loopt. De kuststrook bestaat in feite ook uit een langgerekt zandstrand met de nodige horeca op loopafstand.
Maar in het noorden van de regio Abruzzen is meer te zien en doen en ook als je niet elke dag aan het water wilt zonnen zijn hier voldoende alternatieven voorhanden.
Vanuit Tortoreto kun je via een prachtige route door wijnvelden het hoger gelegen Alta bereiken. Vanaf deze plek heb je een fenomenaal uitzicht op de vallei van Vibrata en de kustlijn.
Het binnenland van de Abruzzen is ook fraai en zowel op de fiets als te voet kun je hier prima de regio verkennen. De leuke dorpjes iets verder van zee hebben veelal een authentiek karakter en de lokale bevolking is erg aardig.
Een vakantie in Tortoreto is een garantie voor een leuke tijd in dit deel van Italië.

Plaatsnaam

Tortoreto

Aantal inwoners

circa 11.500