Abruzzen/Molise

Abruzzen/Molise

Regio in Italië

De Abruzzen en Molise zijn twee centraal in Italië gelegen regio’s die aan elkaar grenzen. Zo is het dan ook niet vreemd dat beide gebieden diverse overeenkomsten hebben. Maar tegelijkertijd hebben ze wel een eigen identiteit. Als je in dit deel van Italië de vakantie wilt doorbrengen dan is het goed mogelijk om beide streken te ontdekken.

De Abruzzen bestaan uit een viertal provincies, namelijk Teramo, L’Aquila, Pescara en Chieti. De natuur voert de boventoon en wat betreft flora en fauna is dit één van de beste plekken in Italië om de vakantie door te brengen. Het bergachtige karakter maakt het dat je hier prachtig kunt wandelen en als je een chalet huurt in één van de bergdorpen van de Abruzzen dan kun elke dag van de vakantie lekker actief bezig zijn in de natuur.

Molise is één van de kleinste regio’s van Italië, maar dat wil niet zeggen dat er niets te beleven is voor u als toerist. Integendeel, als u een natuurmens bent dan bent u helemaal op de plek. Huur eens een vakantiehuis midden in het heuvelachtige landschap van Molise en ervaar wat duurzaam toerisme exact inhoudt. Dit is nog een authentiek gebied in Italië en er wordt ook alles aan gedaan om dit zo te houden.


Toerisme

De natuurparken van de Abruzzen lokken jaarlijks vele toeristen naar dit deel van Italië. De bekendste parken zijn Nazionale d’Abruzzo en Parco regionale Sirente Velino. Voor dierenspotters is dit een populair gebied om de vakantie door te brengen.
Het is ook een echt merengebied en als uw van recreatie op en aan het water houdt dan zijn de Abruzzen een prima plek. Ook een deel van het Apennijnen gebergte ligt in deze Italiaanse regio.
Maar ook als u een strandliefhebber bent zijn de Italiaanse Abruzzen een prima plek om een vakantiehuis te huren. Er zij enkele fraai kustplaatsen waar je heerlijk een dag aan het strand kunt doorbrengen. Breng eens een bezoekje aan Pineto en doe ook Montesilvano eens aan tijdens de vakantie.

Molise heeft zijn eigen identiteit en is hier trost op.
Maar behalve de natuur lonkt ook de Adriatische Zee, en het is dan ook absoluut aan te raden om tijdens de vakantie ook een dag aan één van de stranden door te brengen. Termoli is een badplaats welke beschikt over prachtige zandstranden maar ook in het hoogseizoen is het hier nog prima toeven, de Molise is één van Italië,s beste bewaarde geheimen.

Provincie

Abruzzen/Molise

Oppervlakte

15.200 km2

Aantal inwoners

circa 1.625.000

Hoofdstad

l'Aquila & Campobasso