Mattinata

Mattinata

Plaats in Italië

Appulië is een relatief onbekende regio voor veel Nederlandse en Belgische toeristen en dat zal zeker opgaan voor de hierin gelegen gemeente Mattinata. Het is te vinden in “de hak van Italië” en een prima vakantiebestemming voor mensen die het authentieke Italië villen ontdekken en vooral komen voor een stukje duurzaam toerisme.
Dit deel van Apulië staat bekend om zijn groene karakter en de fraaie stranden maken van Mattinata een prima vakantiebestemming. Termen als authentiek, duurzaam en ecotoerisme doen dit gebied goed samenvatten in enkele woorden en als u toch voor een vliegvakantie richting Italië wilt kiezen dan is Mattinata een prima bestemming.


Toerisme

Italië is natuurlijk één van Europa’s populairste vakantielanden en dit is natuurlijk niet zo vreemd gezien de prachtige natuur, diverse geschiedenis, het heerlijke eten, de stranden en het prima klimaat, en niet te vergeten; de Italianen zelf die de toeristen het gevoel geven meer dan welkom te zijn in hun prachtige land.
Veel Nederlanders en Belgen kiezen voor de noordelijk en centraal gelegen gebieden van dit land, maar wel eens gedacht om de vakantie door te brengen in de regio Apulië ? Dit is een prachtige streek met heerlijke stranden, leuke dorpjes en een schitterend binnenland. Lijkt dit je wat dan is het huren van een vakantiewoning in Mattinata wellicht iets voor jou. Het duurzame toerisme staat in dit deel van Italië voorop dus voor een vakantie op topniveau is dit de juiste plek.

Plaatsnaam

Mattinata

Aantal inwoners

circa 6.500