Apulië

Apulië

Regio in Italië

Apulië een minder bekend stukje Italië, mensen met geografische kennis zullen de streek waarschijnlijk de “hak van Italië” noemen. Dit verwijzend naar de landkaart, waar het land wel iets weg heeft van een laars.
De regio Apulië is dus zuidelijk gelegen en door het klimaat een prima plek om de vakantie door te brengen. Maar ook zijn er interessante natuurparken en levendig steden te bezoeken.
De provincie is ook bekend door zijn kilometersland kustlijn en als je een vakantiewoning huurt in Apulië dan kan het ook niet anders dan dat je enkele dagen aan één van de vele stranden gaat doorbrengen. Dit deel van Italië is voor velen onbekend (en dus onbemind) maar wie hier eens de vakantie doorbrengt zal volmondig erkennen dat ook dit gebied de moeite waard is.


Toerisme

Het toeristisch seizoen in Apulië speelt zich vooral in de zomermaanden af. Dan komen er toeristen die voor de stranden gaan of een leuk dagje stad willen doen. Of de natuur in het binnenland wil ontdekken. Veel Italianen uit het zuiden van het land brengen hier de vakantie door en als u hier ook voor kiest zult u merken dat dit nog een regio is met de authentieke invloeden uit het vroegere Italië.
Wil u ook genieten van zon, zee en strand dan is de badplaats Mattinata een tip! Maar ook het strand van Vieste is erg leuk om eens een dagje door te brengen.
Wie een stad wil bezoeken kan kiezen voor de regionale hoofdstad Bari, maar misschien is een veel betere suggestie Lecce met zijn Barokke architectuur. Ook is de kunstscene hier goed vertegenwoordigt en dit geeft de stad een geheel eigen karakter.
Als je een vakantievilla huurt in Apulië dan is het ook aan te raden deze compacte stad eens te bezoeken.
Als u een natuurliefhebber bent dan spreekt voor u het binnenland van de regio wellicht nog wel meer aan dan de kustlijn. Het bosrijke gebied leent zich prima voor het maken van lange wandelingen. Dus kortom; Apulië heeft voor een ieder wel iets leuks te bieden tijdens de vakantie.

Provincie

Apulië

Oppervlakte

19.400 km2

Aantal inwoners

circa 4.000.000

Hoofdstad

Bari