Ostuni

Ostuni

Plaats in Italië

Ostuni is een bekende plaats in de regio Apulië. Het staat in deze Italiaanse streek bekend als de Witte Stad. Door haar ligging op een heuvel zie je deze toeristische stad al van verre opdoemen. Eenmaal aangekomen in deze plaats kun je genieten van een fenomenaal uitzicht over de Adriatische Zee.
Wil je een vakantiehuis huren in Ostuni dan is het goed te weten dat er maar een klein huuraanbod is. De accommodaties die worden aangeboden zijn afkomstig van particuliere eigenaren. Wees er dus tijdig bij!
Het detailhandel aanbod is breed. Je treft er bekende winkelketens maar ook zijn er leuke boetiekjes te vinden met een uniek aanbod in verschillende segmenten. Als je de vakantie in het zuiden van Italië wilt doorbrengen en Apulië hebt gekozen als regio dan kan de stad Ostuni als een prima uitvalsbasis dienen.


Toerisme

Zuid-Italië is een regio die vanuit Nederland het beste per vliegtuig te bereiken is. Als kiest voor een vakantiewoning in Ostuni dan zit je op een goede locatie in Apulië. De stranden zijn met de auto binnen tien minuten te bereiken en in de zomermaanden is het hier dan ook prima toeven aan de Italiaanse kustlijn.
Vanuit Ostuni kun je overigens ook diverse leuke uitstapjes en excursies maken. De grotten van Castellana bijvoorbeeld is een leuke dagtrip voor het hele gezin. Architectuurliefhebbers moeten de Barokstad Lecce echt aandoen. Ook is er in de regio een prima golfbaan te vinden + talloze andere sportvoorzieningen.
Dit jaar richting zuidelijk Italië ? Neem dan de stad Ostuni zeker mee in uw overweging naar de perfecte vakantieplek.

Plaatsnaam

Ostuni

Aantal inwoners

circa 32.000