Torricella

Torricella

Plaats in Italië

Torricella is een plaats in de zogenaamde hak van Italië. Tenminste zo staat de regio Appulië bij veel mensen bekend. Dit langgerekte gebied is een populaire vakantieregio onder veel Italianen. Maar voor veel Nederlanders en Belgen gaat dit minder op. De reistijd is natuurlijk ook niet gering en de beste optie dan ook het vliegtuig te pakken en vanaf hier met de huurauto af te reizen richting de vakantiewoning in Torricella.
Wat is er eigenlijk te doen in en rondom dit dorp? Het is vooral een plek om tot rust te komen. Het klein centrum herbergt een supermarkt en ook zijn er enkele restaurantjes te vinden waaronder natuurlijk een echte pizzeria. De omgeving rondom Torricella is schitterend en deze omgeving in combinatie met het heerlijke klimaat zal ervoor zorgen dat u een fantastische tijd beleeft in het uiterste zuiden van Italië.


Toerisme

Breng je de vakantie door in Torricella dan is de kans groot dat je vooral voor de rust en de cultuur van Apulië komt. Het lekkere weer en de nabijheid van de Ionische Zee zal ook bijdragen aan een geslaagde vakantie in Zuid-Italië.
Vanuit Torricella kun je met de auto in circa 10 minuten één van de vele fraaie stranden bereiken. Ook zeker een bezoekje waard is de lokale wijnboer, hiervan zijn er meerdere in dit deel van Italië te vinden en wat is er leuker om bij de plaatselijke wijnboer een lokaal wijntje in te kopen.
Boek een vakantie in Torricella en ervaar zelf wat het onbekende Apulië allemaal te bieden heeft!

Plaatsnaam

Torricella

Aantal inwoners

circa 4.250