Parghelia

Parghelia

Plaats in Italië

Parghelia is een leuk dorp vlak aan de kust in de regio Calabrië. Als je in het zuiden van Italië een gebied zoekt waar je een heerlijke relaxte vakantie door wilt gaan brengen dan is deze streek een uitstekende keuze.
In en om Parghelia is er een aanbod van vakantiehuisjes, vanaf hier kun je makkelijk de kust bereiken om te genieten van een heerlijke zonvakantie. In deze plaats is er een kleine supermarkt te vinden en ook zijn er enkele restaurantjes in het kleine centrum aan te doen.
Parghelia staat vooral bekend om de “Kust van de Goden” zoals een klein gedeelte van de kustlijn genoemd wordt. Het is er ook prachtig en veel mensen maken tegen de avond hier dan ook een romantische strandwandeling met hun geliefde. Het is Calabrië op zijn mooist!


Toerisme

Parghelia als onbekende diamant om de vakantie door te brengen? Italië is prachtig natuurlijk. Maar pak eens het vliegtuig en kies voor een zuidelijker regio. De streek Calabrië bijvoorbeeld, bij veel Nederlanders onbekend en toch zo mooi. Het dorp Parghelia heeft een prima ligging en het lokale zandstrand is per voet bereikbaar. 
Hier zijn uiteraard toeristen te vinden maar dan wel met mate. Dat maakt uw vakantiebeleving er natuurlijk alleen maar leuker op. Het authentieke Calabrië en de Tyrrheense Zee is een prima combinatie voor een ontspannen vakantie. Het dorpje Parghelia kan prima als uitvalsbasis dienen en behalve de kustlijn is ook het achterland verbluffend mooi.
Hoe kunt u dit alles het beste ondervinden? Gewoon een vakantiewoning in Parghelia boeken en simpelweg genieten van de prachtige regio Calabrië.

Plaatsnaam

Parghelia

Aantal inwoners

circa 1.275