Calabrië & Basilicata

Calabrië & Basilicata

Regio in Italië

In het zuiden van Italië liggen een tweetal regio bij elkaar die voor veel Italië gangers niet bekend zijn. We hebben het over Calabrië en Basilicata. Beide gebieden liggen aan elkaar gegrensd en kunnen in één vakantie daarom goed worden ontdekt.
Voor mensen die erover denken om een vakantiehuis in Calabrië of Basilicata te huren en niet goed weten welke regio de voorkeur te geven als thuisbasis tijdens de vakantie in het zuiden van Italië, kan dit artikel wellicht dienen als referentiekader van beide gebieden. Maar het komt erop neer dat deze beide regio’s allebei meer dan genoeg te bieden heeft.
Dus het is oprecht te stellen dat het ondoenlijk is om een voorkeur voor Basilicata of Calabrië uit te spreken als vakantiebestemming in Zuid-Italië.


Toerisme

Zelfs al bent u een fervent voorstander om de vakantie in Italië door te brengen en heeft u ook al meerdere malen het zuiden van het land aangedaan. Dan nog kan het heel goed zo zijn dat de streken Calabrië en Basilicata niet direct voor veel herkenning zorgen. We zullen daarom beide Italiaanse streken eens toelichten.
Calabrië heeft als regionale hoofdstad Cantanzaro, het grenst in het westen aan het eiland Sicilië en staat bekend om zijn spectaculaire kustlijn en prachtige stranden. Voor een zomervakantie is dit dus een prima gebied, huur een appartement aan de kust van Calabrië en u kunt dagelijks genieten van de vele zonuren.
Basilicata ligt ten noorden van Calabrië en heeft een uniek binnenlands karakter met vele juweeltjes van natuurparken en prachtige plaatsen. Een goed voorbeeld van een schitterende stad die u simpelweg moet bezoeken is Matera, bijna alles is nog in oude staat en een veel authentiekere vakantie ervaring dan deze zult u niet snel krijgen. Dus als u een vakantiehuis huurt in Basilicata moet u dit stadje zeker bezoeken. Als natuurliefhebber is het Pollino natuurpark er één welke u gezien moet hebben. Het zuiden van Italië heeft zoveel moois te bieden en als u voor een minder bekende regio wilt kiezen dan is Calabrië maar natuurlijk ook Basilicata een prima plek om de vakantie door te brengen.

Provincie

Calabrië & Basilicata

Oppervlakte

25.000 km2

Aantal inwoners

circa 2.500.000

Hoofdstad

Cantanzaro en Pontenza