Ricadi

Ricadi

Plaats in Italië

Ricadi is een gemeente in de regio Calabrië. Dit gebied is te vinden in het uiterste zuiden van Italië. De dorpen Capo Vaticano, Brivàdi en Lampàzone vallen hier bijvoorbeeld onder.
Het gunstige van Ricadi is dat het dicht bij de Tyrrheense Zee gelegen is en dus perfect voor mensen die een strandvakantie willen doorbrengen in Zuid-Italië. Binnen de gemeentegrenzen zijn er diverse toeristische voorzieningen, maar de nadruk ligt toch wel op strand en zee. Het zonnige weerbeeld is hier natuurlijk debet aan. Maar de zandstranden lonken ook naar de toeristen. En bij elkaar is dit een gouden combinatie voor een heerlijk vakantie in Ricadi.


Toerisme

Als u zonaanbidder bent en de voorkeur heeft voor een verblijf in zuidelijk Italië. Dan is Ricadi als vakantiebestemming werkelijk perfect. De prachtige zandstranden van Capo Vaticano liggen om de hoek!
Het stadje Tropea moet u trouwens ook aandoen als u in dit deel van de regio Calabrië verblijft. Dit is een werkelijk prachtige plaats die perfect te voet te verkennen is.
De gemeente Ricadi valt trouwens onder de provincie Vibo Valetia, dit gebied staat bekend om de prachtige kustlijn. Bezoek de Grotticelle Baai eens en u weet wat hier bedoeld wordt.
Reis deze zomervakantie eens af naar het zuiden van Italië en bezoek de regio Calabrië, het zal u bevallen! En is de keuze voor deze Italiaanse regio eenmaal gemaakt van ik Ricadi een prima plaats om te verblijven.

Plaatsnaam

Ricadi

Aantal inwoners

circa 4.900