Amalfi

Amalfi

Plaats in Italië

Amalfi is een kleine stad gelegen in de regio Campanië. Dit gebied in zuidelijk Italië is een fantastisch plek om de vakantie door te brengen. De kustlijn van deze Italiaanse regio is wereldberoemd bij mensen van over de hele wereld. Huur daarom eens een vakantiehuis nabij Amalfi en ervaar wat dit gebied u als toerist allemaal kan bieden. Maar hoewel de stranden grote bekendheid genieten bij het grote publiek is het stadje zelf minstens zo interessant. Amalfi staat namelijk op de Unesco lijst van werelderfgoed en alleen de spectaculaire ligging midden tussen de gebergtes moeten een bezoekje waard zijn. Maar ook het belangrijkste gebouw de Duomo di Amalfi moet u gaan bekijken als u in dit deel van Campanië de vakantie doorbrengt. In de zomermaanden doen dan ook veel mensen tijdens de vakantie in deze Italiaanse regio de stad Amalfi aan. Door zijn compacte karakter is deze prima te voet te bekijken. Plan dus minimaal één dag van de vakantie in voor een bezoekje aan deze prachtige plek.


Toerisme

Als u een vakantiewoning heeft geboekt aan de Amalfi kust dan zult u bemerken dat u de vakantie doorbrengt in een heel mooi stukje Italië. De Campanië streek is prachtig met zijn bergachtige karakter. Maar de Amalfi kustlijn is toch wel het hoogtepunt van de vakantie. Naast al het natuurschoon zijn er ook schitterende dorpjes te bezoeken, denk dan eens aan Atrani met zijn oude architectuur of doe Furore eens aan.
Zonaanbidders zullen genieten van de heerlijke stranden aan de Amalfi kust en de vele zonuren maken het dan ook tot een gewilde zonbestemming. Het aanbod van vakantiehuizen in en rondom Amalfi is redelijk maar als u een geschikte accommodatie wilt boeken dan dient u er snel bij te zijn want ook veel Italianen die woonachtig zijn in Zuid-Italië brengen in deze regio de vakantie door.

Plaatsnaam

Amalfi

Aantal inwoners

circa 5.250